Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Üzembejárás az új galgagutai települési szennyvíztisztító telepen

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2021. február 25., csütörtök 13:35

2021. február 16-án, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság munkatársai helyszíni szemlén vettek részt az új galgagutai települési szennyvíztisztító telepen.

A létesítmény a korábbi, természetközeli szennyvíztisztító technológiával üzemelő telep helyén épült, a környező települések (Galgaguta, Bercel, Nógrádkövesd, Legénd, Nógrádsáp, Becske és Szécsénke) szennyvizeinek tisztítása céljából. Az érkező átlagos terhelés 500-1059 m3/nap, azonban csapadékos időben jelentős növekedés figyelhető meg a beérkező szennyvíz mennyiségében. A tisztított szennyvízet a Galga-patakba eresztik. A próbaüzem mérési eredményei azt mutatták, hogy a szennyvíztisztítási technológia képes a beérkező szennyvizek megfelelő mértékű tisztítására.

Az üzembejárás során az üzemeltetővel együtt megtekintették a szennyvíztisztító telep ülepítő és tisztító medencéit, továbbá irányító berendezéseit. A helyszíni szemle időpontjában a telep üzemszerűen működött.

KDVVIZIG_20210216_Uzembejaras az uj galgagutai telepulesi szennyviztisztito telepen_2 KDVVIZIG_20210216_Uzembejaras az uj galgagutai telepulesi szennyviztisztito telepen_1

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Ujj Emese

 

Utolsó módosítás: 2021. február 25., csütörtök 13:38, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat