Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Ráckevei (Soroksári-) Duna-ág (RSD) és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és -rekonstrukció (1)

Tartalomfelelős: Dr. Alkonyi Zsófia, jogász, kiemelt funkcionális referens

2016. július 21., csütörtök 12:00

A projekt ismertetése

I. szakasz

A „Ráckevei (Soroksári-) Duna-ág (RSD) és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és -rekonstrukció” projekt (KEOP-2.2.1/2F/09-2009-0002) az 1790/2014. (XII. 18.) Korm. határozat alapján szakaszolásra került. Az első szakaszban (2009-2015. november) megvalósult projektelemek: Rekonstrukció projektelem (Tassi- és Kvassay zsilip); Monitoring projektelem

II. szakasz

A II. szakaszban az új tassi többfeladatú vízleeresztő műtárgy építése valósulhat meg, amelybe  és a beépítésre kerülő egy-egy azonos típusú szivattyú-turbina gépcsoportot is beépítenek, valamint vízminőségi monitoring eszközök beszerzésére is kerül sor. A tervezett műtárgy a meglévő vízleeresztő műtárgytól ÉNy-ra, tőle mintegy 250 m távolságra, a Duna bal parti árvízvédelmi töltésébe kerül elhelyezésre. A műtárgy és a hozzá csatlakozó al- és felvízcsatorna egy egyenes tengelyre esik, amely 50°-os szöget zár be a meglévő árvédelmi töltéssel. Az al- és felvízcsatorna által képzett vízlevezető ág az RSD-nek a Rózsa-szigettől nyugatra eső ágát köti össze a korábban tönkrement és elbontott vízleeresztő műtárgy még meglévő alvizi mederágával. A felvízcsatorna a meglévő árvédelmi töltést átvágja, ezért a tervezett műtárgyhoz csatlakozóan új árvédelmi töltésszakaszok épülnek a lehető legrövidebb hosszban.

A műtárgy megközelítése Makád község felől burkolt közúton, majd az árvédelmi töltésen vezetett kb. 5,2 km hosszú aszfaltburkolatú vízügyi üzemi úton történik.

Maga a műtárgy egy, az árvízvédelmi töltésbe beépített monolit vasbeton szerkezetű, kétnyílású létesítmény. A vízátvezető nyílások (szívócsatornák) csőszerűen vannak kialakítva és nyomás alatti átfolyással vezetik át a vizet. A két azonos méretű és kialakítású szívócsatornába egy-egy azonos típusú szivattyú-turbina gépcsoport kerül beépítésre. Ezek a gépcsoportok olyanok, hogy mind a négy vízátvezetési üzemmód végrehajtására alkalmasak.

A műtárgyhoz csatlakozó új árvédelmi töltésszakaszok az előírásos szelvénymérettel készülnek, de a műtárgy mellett platószerűen kiszélesednek. A tervezett töltések homokos kavics támasztótestből és kötött talajból készülő víz oldali szivárgásgátló rétegből állnak. A töltésrézsűk gyepesítettek, a töltéskoronán aszfalt burkolatú üzemi út illetve térburkolat készül. A töltéstetőről burkolt rámpák vezetnek le a terepre. A műtárgy megközelítést biztosító meglévő burkolt üzemi út felújításra kerül.

KEHOP-1.3.1-15-2015-00002 sz. projekt

Tervezésre és kivitelezésre FIDIC Sárga Könyv szerint megkötésre kerülő szerződésben foglalt munkák FIDIC Mérnöki, műszaki ellenőrzési feladatainak ellátása


OVF-RSD-Mérnök - Ajánlati felhívás 9394/2016 (2016.08.15)

Ajánlati/részvételi felhívás - szolgáltatásmegrendelés

Ajánlati dokumentáció (PDF)

Ajánlati dokumentáció (WORD)


Átvételi Igazolás


Tájékoztató Ajánlati Felhívás módosításáról


Korrigendum

2016-OJS180-323093-hu

AD_RSD_Mernok_Modositott_final

AD_RSD_Mernok_Modositott_final_Alairt

Atveteli_Modositott_OVF_RSD_Mernök


1. sz. Kiegészítő tájékoztatás

1. sz. kiegészítő tájékoztatás

TSZ 4. melléklet

TSZ 5. melléklet


2. sz. Korrigendum

2. sz. Korrigendum 

2016-OJS183-328541-hu_Aláírt

AD_RSD_Mernok_Modositott_II_final_Alairt

AD_RSD_Mernok_Modositott_II_finaldocx

Atveteli_II.Modositott_OVF_RSD_Mernök

 

3. sz. Korrigendum

 


 

1. oldal   2   - Következő
Utolsó módosítás: 2020. február 25., kedd 09:26, Pákozdi József
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat