Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

KÖRNYEZETI ÉS ENERGIAHATÉKONYSÁGI OPERATÍV PROGRAMOK AZ OVF KEZELÉSÉBEN

Tartalomfelelős: Dr. Alkonyi Zsófia, jogász, kiemelt funkcionális referens

2017. június 20., kedd 15:58

Így például a Tisza-völgyben bővítik a tározókapacitásokat a nagy kárt okozó árvizek kezelésére, a folyóvizeken az árvízvédelmi védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítésével növelik az árvízi biztonságot, az aszályos időszak vízhiányos helyzeteinek elkerülésére, a károsan magas belvizek kialakulásának megakadályozására a vízpótló- és a belvízrendszerek összehangolt működését alakítják ki. Korszerűsítik a Balaton levezető rendszerét, elvégzik a Velence-tavi partfal rekonstrukcióját. A fejlesztések érintik a Tisza-tavat, a Szigetközt, s az új dombvidéki tározók kialakításával Baranya, Vas és Zala megyét.

Valamennyi beruházásnál szükséges a hazai és az Európai Uniós előírások maradéktalan betartása, a fejlesztések határidőben történő megvalósítása. A projektek meghatározása már az egységes vízgazdálkodás szellemében történt, amely lehetővé tette a vízkárelhárítás és a vízpótlási szempontok közös, és éppen ezért hatékony működésének tervezését.

A tervezett több mint 250 milliárd forintnyi fejlesztés jelentősen javítani fog Magyarország árvízvédelmi helyzetén, kezelhetőbbekké válnak az aszályok, javul a belvízcsatornák állapota, s ezzel a belvízkezelés. A 2014-2020 közötti ciklusban az EU tizenegy pontban foglalta össze a célkitűzéseket. Magyarország a vállalt projektekkel e célkitűzésekhez igazodva valósítja meg a 2014-2020 EU programozási időszak feladatait

Országos Vízügyi Főigazgatóság

 

Utolsó módosítás: 2020. július 31., péntek 11:36, Pákozdi József
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat