Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Árvízvédelmi Folyó- és Tógazdálkodási Országos Értekezletet tartottunk

Tartalomfelelős: Süveggyártó Anita, kiemelt műszaki referens

2021. október 21., csütörtök 13:40

2021. szeptember 22-23-án, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szervezésében, Sárváron került megrendezésre az Árvízvédelmi, Folyó- és Tógazdálkodási Országos Értekezlet, melynek szervezése hosszú-hosszú évekre nyúlik vissza, hagyományt teremtve a vízügy életében.

IMG_0928

A rendezvényen 12 vízügyi igazgatóság és az Országos Vízügyi Főigazgatóság érintett szakemberei, mintegy 100 fő vettek részt. Ezek a specifikus értekezletek hivatottak az országos problémák áttekintésére, megoldási javaslatok felvetésére. Az értekezleten megvitatott témák között szerepelt például: az Árvízi Kockázatkezelési Tervek, Tisza-völgyi Árvízi Elemző Központ üzemelési tapasztalatai és a Belvízi Elektronikus Navigációs Térkép (IENC) szabványnak megfelelő Hajózási Információs Rendszer (NIS) téradatbázis megvalósításának tapasztalatai is. Az értekezlet résztvevői szakmai kirándulás keretében ellátogathattak az ikervári Vízerőműhöz is.

Tekintettel arra, hogy a tavalyi évben a pandémia miatt elmaradt a rendezvény, az idei értekezlet nem csak szakmai témákban bővelkedett, de öröm volt újra találkozni a rég nem látott kollégákkal is. Reméljük a jövő évben ismét lehetőségünk nyílik majd az értekezletet megszervezni, a hagyományt életben tartani.

[000623]

A kiváló szervezést pedig ezúton is köszönjük a NYUDUVIZIG munkatársainak!

Utolsó módosítás: 2021. október 21., csütörtök 13:42, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat