Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Első online videó konferencia: Országos Vízügyi Főigazgatóság - Jangce folyó Vízkészlet-gazdálkodási Bizottsága

Tartalomfelelős: Szabó Katalin, nemzetközi referens

2020. október 07., szerda 08:49

Első online videó konferencia: Országos Vízügyi Főigazgatóság - Jangce folyó Vízkészlet-gazdálkodási Bizottsága

 

A Jangce folyó Vízkészlet-gazdálkodási Bizottságától a megkeresést a Belügyminisztérium Európai Együttműködési Főosztályán keresztül kapta az Országos Vízügyi Főigazgatóság. A Bizottság vízügyi területen kereste az együttműködés lehetőségét az Országos Vízügyi Főigazgatósággal. Ebből a célból a Bizottság egy online videó konferenciát kezdeményezett, melyre 2020. szeptember 29-én került sor.

A megújított magyar-kínai vízügyi Együttműködési Szándéknyilatkozatot (Memorandum of Understanding) 2016-ban írta alá a Kínai Népköztársaság Vízkészlet-gazdálkodási Minisztériuma és Magyarország Belügyminisztériuma.  Az online megbeszélés ennek keretében valósult meg.

A konferencián a kölcsönös bemutatkozáson, valamint a szervezetek bemutatásán, az eddigi együttműködésről való tájékoztatáson túl, a Jangce folyóról és a Bizottságról játszottak le egy magas színvonalú és látványos kisfilmet. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság pedig a „Teret a magyar folyónak”című rövidfilmet ismertette meg a résztvevőkkel.

Magyar oldalról még előadást tartottak a magyarországi árvízvédelemről, kínai részről pedig bemutatkozott a Bizottság Jangce folyó Tudományos Kutató Intézete is.

A konferenciát a jövőbeli együttműködési lehetőségek feltérképezése zárta. Mindkét Fél elégedettségét fejezte ki a megbeszéléssel kapcsolatban, bízva a jövőbeli együttműködés kialakításában.

 

nemzetkozi1Részlet az első online videó megbeszélésről - magyar részről (balról-jobbra) Pesel Márton, nemzetközi referens és Dr. Dobi László, szakmai főtanácsadónemzetkozi2_javElőadás a magyarországi árvízvédelemről - Pesel Márton nemzetkozi4 Előadásrészlet: a Jangce folyó vízkészlet-gazdálkodási Bizottságának székháza, illetve rövid ismertetője a_masik_oldalA másik oldal, azaz a Jangce Vízkészlet-gazdálkodási Bizottság tagjai a képernyő túloldaláról

Készítette: Szabó Katalin, nemzetközi referens, Országos Vízügyi Főigazgatóság

Utolsó módosítás: 2020. október 16., péntek 13:38, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat