Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Duna Nap

Tartalomfelelős: Dorogi Szilvia, -

2017. június 15., csütörtök 18:21

Duna_nap_logo l

DUNA NAP

Gyere el június 24-én a Gyerek Szigetre,

szerezz Duna Útlevelet, játssz velünk

és vidd haza a számodra készített sok-sok ajándékot!

 

Duna Útlevélért jelentkezz a Belügyminisztérium Duna Nap sátránál, gyűjtsd össze az útlevélben szereplő helyekről a pecséteket és vidd el a megérdemelt jutalmadat.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság sátrában játékosan teheted próbára a vízzel és a Dunával kapcsolatos tudásodat. Sok érdekes feladat vár, amelyek megoldásában szüleid is biztosan segítenek majd - szívesen látjuk őket is!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium sátránál várnak minden rajzolni szerető gyermeket a „Neked mit jelent a Duna? – Oszd meg Dunával kapcsolatos élményedet, gondolataidat!” országos kreatív rajzpályázat keretében. Gyere el és rajzold le, hogy számodra mit jelent a víz, mit jelentenek folyóink, tavaink.

Emellett egy extrém sportteljesítmény kezdetének résztvevője is lehetsz. Hidvégi-Üstös Pál ultramaratonista, aki a Duna teljes szakaszát futja végig 2017 őszén, ezen a napon a 70 maratoni távnak megfelelő futás bemelegítéseként 14:00 órakor elindul velocipédjével, hogy végigkerékpározza a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalát.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság segítségével játszva ismerkedhetsz a Dunában és a Duna mellett élő növényekkel, rovarokkal és állatokkal!

A Fővárosi Vízművek sátránál Víz-kvíz feladványokkal tesztelheted ismereteidet az ivóvízről, vagy a Vízművek legszebb létesítményeit ismerheted meg puzzle játék során. A kicsik mini horgászversenyen ügyeskedhetnek. Mindenkit szeretettel várunk a Fővárosi Vízművek sátránál egy pohár hűsítő ivóvízre!

A GWP Magyarország Alapítvány sátránál részt vehetsz a Duna Művészeti Mestere alkotó versenyen 12:30-ig. Ha ügyes vagy és megválaszolod a totókérdéseket, fotózkodhatsz a barátaiddal egy „csoda-gép” előtt. A fotót emlékül hazaviheted.

Válaszd ki, válaszolj, hallgasd meg, kukkants bele, horgászd ki, rakd össze, szedd szét és karikázd be! Ha a társasjáték a te világod, jól fogod érezni magad a WWF Élő Duna Turnéjának interaktív társasjátékával. Tizenkét lépcsőn kell végigmenned ahhoz, hogy bizonyítsd, mindent tudsz a Dunához kötődő élőhelyekről és lakóikról.  

Ha elfáradtál a játékban, térj be a Földművelésügyi Minisztérium pihenő-sarkába, dőlj le kényelmesen az óriás babzsákokra és nézz filmet a Dunáról, a vizek birodalmáról, vagy akár a hódokról.

Az MTA ÖK Duna-kutató Intézet a dunai halállomány változatosságát és a régi idők halbőségét mutatja be.

Te is tehetsz azért, hogy a Dunában nagy halak legyenek, ha a Belügyminisztérium sátra elől 12 órakor induló csoporttal részt veszel a haltelepítésen.  A Rideg & Rideg Fish Farm Kft. felajánlásában érkező kis kecsegéket személyesen engedheted be új lakóhelyükre, a Dunába.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazi különlegességgel várja a látogatókat: bemutatja Magyarország egyetlen tűzoltó hajóját, a Szent Flóriánt.  Az érdeklődők a Belügyminisztérium sátra elől indulhatnak 11.00, 13.00 és 15.00 órakor.

A Nemzetközi Duna Napot 2004. június 29-én ünnepelték először a Nemzetközi Duna Védelmi Egyezmény aláírásának 10. évfordulóján. Azóta a Duna vízgyűjtő országai minden évben színes programokat szerveznek, amelyek célja, hogy rámutassanak a Duna és vízgyűjtője egyedülálló természeti és kulturális értékeire, és felhívják a figyelmet a Dunára és sokszínű élővilágára. 

Várunk mindenkit egy közös Duna Napra június 24-én 10 órától a Generali Gyerek Sziget (Hajógyári-sziget) Gyermekparadicsom helyszínén!

Utolsó módosítás: 2017. június 16., péntek 09:42, Pászthory Róbert
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat