Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Fenntartható és biztonságos élet a vízzel – miniszteri találkozó

Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

2016. február 12., péntek 11:46

Fenntartható és biztonságos élet a vízzel – miniszteri találkozó

 

Fenntartható és biztonságos élet a vízzel. Ez volt a jelmondata a Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság (ICPDR) február 9-én, Bécsben megrendezett miniszteri találkozójának, amelyen elfogadták a második nemzetközi Duna Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervet, valamint az első nemzetközi Duna Vízgyűjtő Árvíz Kockázat Kezelési Tervet. A tagországok képviselői által elfogadott dokumentum a következő hat évre foglalja össze a feladatokat.

A miniszteri találkozón hazánkat Kontrát Károly, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese képviselte. A miniszterhelyettes elmondta, hogy Magyarország továbbra is elkötelezett a, Duna-vízgyűjtőkerület vízgazdálkodási és árvíz kockázat-kezelési tervei megvalósításában, amelyek egy hatékony példaértékű nemzetközi egyeztetési folyamat eredményei..

A Duna vízgyűjtő Európa második legnagyobb vízgyűjtője, amelyen több mint 81 millió ember él és összesen 19 országot érint. A dunai országok 1994-ben létrehozták a Duna védelmére és fenntartható használatára irányuló együttműködésről szóló egyezményt, amely az összehangolt cselekvés alapjául szolgál.

További információk elérhetőek az alábbi címen:

http://www.icpdr.org/main/mm16

 

A miniszteri találkozón került bemutatásra a Duna Kaland internetes játék (Danube Adventure.org) Az ICPDR által kifejlesztett online játék izgalmas kaland a Dunán, amely ötletesen ötvözi a tanulást és a szórakozást.

http://www.danubeadventure.org/#/

ICPDR
Utolsó módosítás: 2016. február 12., péntek 11:54, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat