Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Az idei év első Gátőrkard kitüntetése

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2021. február 05., péntek 12:36

A Gátőrkard kitüntetés hagyománya csak a tavalyi évben kezdődött. A szakmai jelképet olyan vízügyes szakembereknek ítélik oda, akiknek teljesítménye, a védekezések során mutatott munkája kiemelkedőnek számít.

Az idei évben elsőként Ivaskó Lajos kapta meg az elismerő kitüntetést Gyulán, 2021. február 4-én, csütörtökön. Ivaskó Lajost jó szervezőképessége, egyedülálló szakmai rálátása kiváló szakemberré tette.  Munkáját a Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóságon 1968. augusztusában kezdte. Részt vett az 1970-es árvíznél már szakaszvédelem-vezetőként, majd 1971-től Védelmi Osztagvezetőként. 1991-től Árvízvédelmi és folyószabályozási osztályvezető és védelemvezető-helyettes volt nyugdíjazásáig, 2007-ig. Kimagasló szerepe volt a magyarországi árvízvédekezésekben, különösen a 2000-es évek Tisza árvizeinek sikeres kezelésében. Munkája meghatározó volt a "Vásárhelyi Terv továbbfejlesztése" elvi alapjainak megteremtésében és megvalósításában. Mai napig segíti szakmai tudásával és tanácsaival az aktív dolgozókat. A vízügyet szolgálatnak tekintette és ezzel kivívta munkatársai elismerését is!

A kitüntetettnek a gátőrkardot Láng István főigazgató úr adta át, Lovas Attila Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgató, és a kitüntetett egykori munkatársa, tanítványa Fazekas Helga jelenlétében.

atadas2gatorkard-atadas
Utolsó módosítás: 2021. február 05., péntek 13:50, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat