Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Határon átnyúló fejlesztések a felső-tiszai árhullámok kezelésére

Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

2015. február 26., csütörtök 14:31

hatarvizi2

Az évtizedes magyar–ukrán határvízi együttműködés hozzájárul a Tisza magyarországi szakaszán előforduló árhullámok eredményes „mederben tartásához”, a várható kockázatok felméréséhez és ezzel az árvízi károk csökkentéséhez. Ugyanakkor a határon belüli fejlesztésekre legalább akkor szükség van, mint az ukrán szakemberekkel való párbeszédre. Mindezekről február 25-én tartottak szakmai konferenciát Vásárosnaményben.  

hatarvizi5

A fejlesztés irányairól és a soron következő feladatokról szakmai konferencián adtak számot a szakemberek. Az előadások fókuszában a határvízi együttműködés további lehetőségei, illetve a Felső-Tisza árvízvédelmi-vízügyi fejlesztései álltak.  

hatarvizi3

Az előadások után a szakemberek megtekintették a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése program keretében zajló „Beregi komplex árapasztási és ártér-revitalizációs fejlesztés” projekt építkezésének helyszíneit, valamint több, a terület árvízvédelmi szempontból kulcsfontosságú létesítményét. A Tározó mellett többek között a Tarpa-Badaló határszelvény, a tiszabecsi országhatárnál lévő Batár patak voltak a szemle helyszínei.    hatarvizi1 A további feladatok meghatározására a tiszabecsi védelmi központban tartott megbeszélésen került sor.   A konferencián részt vett Joó István miniszteri biztos, Dr. Dobi László vezető tanácsadó az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól, Bodnár Gáspár a Felső Tisza–vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója, az Igazgatóság szakemberei, valamint a tervezési feladatokat ellátó Illés Lajos, a VIZITERV ENVIRON Kft. vezetője.  

hatarvizi4

Utolsó módosítás: 2015. február 26., csütörtök 15:31, Vass Zsuzsanna
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat