Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

V. Országos Vízügyi Közfoglalkoztatási Értekezlet

Tartalomfelelős:

2017. november 28., kedd 14:12

V. Országos Vízügyi Közfoglalkoztatási Értekezlet

 

2017. november 22-24. között került megrendezésre az V. Országos Vízügyi Közfoglalkoztatási Értekezlet valamennyi vízügyi igazgatóság részvételével Demjénben, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság szervezésében.

 

A 2012-től a vízügyi ágazatban elindult nagy létszámú közfoglalkoztatás, illetve ennek az elmúlt években összegyűlt tapasztalatai ismételten szükségessé tették átfogó, országos szintű ágazati értekezlet megrendezését, melyek mellett különösen időszerűvé tette a szakmai fórumot a hamarosan induló 2018-as országos közfoglalkoztatási program tervezéséről szóló egyeztetés. A rendezvényen előadóként többek között részt vett a Belügyminisztérium négy szakága, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, valamint a Magyar Államvasutak is. Az értekezlet során bemutatásra kerültek az ágazat jó gyakorlatai, az ellenőrzési módszerek és tapasztalatok, a közbeszerzések szabályai, a közfoglalkoztatottak rendkívüli feladatokba történő bevonása, illetve a munka- és balesetvédelem kérdései. Programként szerepeltek a 2016. év eredményei, a 2017, év eddigi állása, továbbá a 2018. év tervezése, valamint a társszervekkel való együttműködés is.

 

Az előadások hasznosnak, előremutatók és gondolatébresztők voltak, melyek nagymértékben emelték a rendezvény szakmai színvonalát. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy az aktuális témákat feszegető előadások után mindenki számára tanulságos „viták” alakultak ki a problémák megoldásával kapcsolatban. A konferencia alapvető célja a közös gondolkodás volt, mely sikeresen megvalósult.

 

Utolsó módosítás: 2017. november 28., kedd 14:19, Uresch László
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat