Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Megjelent a 2020. tárgyévi Tájékoztató Jegyzék

Tartalomfelelős: Dávid Dorina, Víziközmű referens

2021. november 10., szerda 13:57

A Magyarország települési szennyvízelvezetési és -tisztítási helyzetét nyilvántartó Településsoros Jegyzékről és Tájékoztató Jegyzékről, valamint a szennyvízelvezetési agglomerációk lehatárolásáról szóló 379/2015. (XII. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) Magyarország valamennyi településére vonatkozóan előírja a Rendelet 2. melléklete szerinti adatszolgáltatás teljesítését.

Az adatszolgáltatás keretében a nem közművel összegyűjtött és/vagy kezelt egyedi szennyvízkezelési módokkal (egyedi szennyvíztisztító berendezés, tisztítómezővel ellátott oldómedencés létesítmény, egyedi zárt szennyvíztároló) és a fejlesztésekre vonatkozó beruházási adatokkal kapcsolatos információkat gyűjtjük.

A fővárosi és a települési önkormányzatoknak a tárgyév december 31-én fennálló állapotra vonatkozóan, a tárgyévet követő év április 30. napjáig kell az adatszolgáltatást elektronikusan teljesíteni.  A teljesítésért a települési önkormányzat jegyzője a felelős. A Településsoros Jegyzéket (a Rendelet 2. melléklete), valamint a Tájékoztató Jegyzéket (a Rendelet 3. melléklete) is évente felül kell vizsgálni. 

A Tájékoztató Jegyzék (a Településsoros Jegyzék kivonata) kerül közzétételre minden év novemberében Magyarország kormányának a weboldalán.

A dokumentum az alábbi linken érhető el:

Magyarország Kormánya - Adatbázisok, nyilvántartások (kormany.hu)

Utolsó módosítás: 2021. november 17., szerda 13:06, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat