Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Mondja el véleményét Ön is!

Tartalomfelelős: Süveggyártó Anita, kiemelt műszaki referens

2021. június 08., kedd 12:43

Figyelemfelhívás a harmadik Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv és a második Árvízi Kockázatkezelési Terv vitaanyagokra

 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az érintett államigazgatási szervek közreműködésével állítja össze a 2000/60/EK Víz Keretirányelv előírásai szerint a harmadik Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervet (VGT3). Szintén az OVF végzi a 2007/60/EK Árvízi Irányelv előírásai szerint az előzetes árvízi kockázatbecslés, veszély- és kockázati térképek, a kockázatkezelési tervek első felülvizsgálatát, azaz készíti a második Árvízi Kockázatkezelési Tervet (ÁKKT2-t).

A VGT3 és ÁKKT2 véglegesítése 2021. december 22-ig tart. A vízgyűjtő-gazdálkodási és árvízi kockázatkezelési tervezést összehangoltan kell végrehajtani, ezért törekszünk a konzultációs folyamat lehetőség szerinti összehangolására.

Mindkét tervezési folyamat lényeges eleme a terv kéziratának publikálása, a nyilvánosság bevonása. Az országos VGT3 első vitaanyaga 2020 decemberében publikálásra került a vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés honlapján. A VGT3 továbbfejlesztett vitaanyaga 2021. május 28-tól elérhető és letölthető ugyanitt, a http://vizeink.hu honlap VGT3 menüpont / VGT3 VITAANYAG oldalon. Az időközben átvezetett változásokról külön összefoglaló lesz elérhető ugyanitt.

Kérjük, küldje meg észrevételeit a VGT3 vitaanyagával kapcsolatban a http://vizeink.hu honlapon a Mondja el véleményét menüpont alatt található űrlap segítségével vagy közvetlenül küldje meg a vgt3@vizeink.hu e-mail-címre.

Az ÁKKT2 kidolgozásával kapcsolatban, első ütemben az árvízi elöntés-, veszély- és kockázati térképek, valamint azok kiértékelésének konzultációja zajlik. A dokumentumok elérhetőek a http://vizeink.hu/akk-elso-felulvizsgalata/ oldalon. A második ütemben publikálásra kerülő kockázatkezelési vitaanyagokról a http://vizeink.hu/tarsadalmi-konzultacio/ oldalon tájékozódhat.

Kérjük, küldje meg észrevételeit az ÁKKT2 vitaanyagával kapcsolatban a http://vizeink.hu/tarsadalmi-konzultacio/ honlapon a TÁRSADALMI KONZULTÁCIÓ oldal alján található űrlap segítségével vagy közvetlenül küldje meg az akk@vizugy.hu e-mail-címre.

Az Ön/Önök véleménye különösen fontos számunkra, hiszen a vizeinket érintő változások életünk és környezetünk jövőjét mélyrehatóan érintik.

Kérjük, küldje meg véleményét, javaslatait, kérdéseit 2021. július 1-ig a tervek honlapon elérhető vitaanyagairól!

A társadalom-bevonási folyamat részeként, a véleményezési lehetőség folytatásaként
július–augusztus folyamán VGT3-ÁKKT2 közös online tematikus és területi fórumokat is rendezünk, melyeken az addig beérkezett véleményeket is napirendre vesszük. A fórumok témájáról, időpontjáról a későbbiekben a fent megjelölt honlapokon nyújtunk tájékoztatást.

Kérjük, véleményének beküldésekor tartsa be a fenti közbenső határidőt
(2021. július 1.), mivel a fórumokon kívül a vízgazdálkodási tanácsok is megtárgyalják a vitaanyagokat és a beérkezett társadalmi véleményeket.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a tervek véleményezésének véghatárideje
2021. szeptember 15-e, azonban kérjük, hogy a részletekről és az ütemezésről a megjelölt honlapokon tájékozódjon.

Bélyegkép forrása:http://vizeink.hu/tarsadalmi-konzultacio/

Utolsó módosítás: 2021. június 08., kedd 14:13, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat