Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Nyári tábor a Duna Múzeumban

Tartalomfelelős: Tanai Anna, muzeológus

2022. július 18., hétfő 09:44

Idén a szokásos módon hirdettük meg nyári táborunkat, így a gyerekek nem egy-egy tematikus nap, hanem július 4-8. között egy teljes hét keretében ismerkedhettek az őket körülvevő természettel és a vízzel, azok védelmével, a környezetvédelemmel, valamint a vízügy mindennapi tevékenységével.

20220705_142415

A táborban résztvevő, 7-12 éves korosztályba tartozó gyerekeket az esztergomi gátőr is vendégül látta. Itt megismerkedtek a gátőrök mindennapi munkája során használatos eszközökkel, és megtudhatták, milyen állatokat lehet látni nap mint nap a Duna mentén. A következő nap programja is kapcsolódott a Dunához, hiszen a táborozók a lábatlani Dunamente Ökocentrumban tettek látogatást, ahol izgalmas környezetben ismerkedhettek meg természeti értékeinkkel, és az éghajlatváltozás hatásaival. De nem csak a kiállítási térben, hanem a valóságban is felfedezhették a természet csodás kincseit egy úgynevezett „erdőfürdő” keretében. Majd Dömösre kirándultak, ahol egy erdei tornán vezethették le a fölösleges energiájukat. A tábor végén kicsik és nagyok örömére strandolásra és önfeledt játékra is volt lehetőség.

nyaritabor-dunatabor

A Duna Múzeum az állandó és időszakos kiállítások mellett nagy hangsúlyt fektet a gyerekek és a fiatalok környezettudatos nevelésére, ezért nagy öröm számunkra, hogy táborainkba évről évre sok esztergomi és környékbeli gyerek jelentkezik.

nyaritabor-dunatabor2
Utolsó módosítás: 2022. július 18., hétfő 09:47, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat