Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Újra vízügyi, környezetvédelmi vonatkozású Expo és Világtalálkozó Magyarországon

Tartalomfelelős: Szabó Katalin, nemzetközi referens

2021. augusztus 19., csütörtök 15:36

Planet_2021_nyitokep

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ismét nagyszabású vízügyi rendezvényt szervez, ezúttal a fenntarthatóság jegyében. A program fővédnöke: Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke. 

Ader_Janos_fovednok_Planet_2021

A visegrádi országok közös fenntartható fejlődéssel foglalkozó eseménye a Hungexpo területén lesz megtartva, 2021. november 29. és december 5. között. A program teljes címe: „Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó”.

A esemény célja, hogy felhívja a közönség - különösen a fiatalok - figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók.

A Planet Budapest 2021., egy héten keresztül (hétfőtől – csütörtökig) számos szakmai kiállítót mutat be a visegrádi országokból, akik technológiai fejlesztéseikkel, innovatív termékeikkel és szolgáltatásaikkal segíthetik elő a fenntarthatósági fordulatot.

A Planet Budapest 2021 négy tematikus eseménycsoport köré épül:

A Fenntarthatóság Univerzuma – Világtalálkozó Fejlődés, harmóniában a természettel - Fenntarthatósági Expo A Te Bolygód - Közönségprogramok a fenntarthatóságról A Jövő Hősei - Ifjúsági élményprogram a fenntarthatóságról

 

1. A Fenntarthatóság Univerzuma – Világtalálkozó

A Világtalálkozó keretében az államfők, kormányzati döntéshozók, nemzetközi szervezetek elismert szakértői, valamint a tudományos és az üzleti világ képviselői vitatják meg a fenntartható vízgazdálkodás, élelmiszertermelés, energia- és hulladékgazdálkodás, illetve a közlekedés témaköreit.

Vilagtalalkozo_2021_Planet Bővebb információ: https://planetbudapest.hu/vilagtalalkozo

2. Fejlődés, harmóniában a természettel - Fenntarthatósági Expo

Olyan szakmai kiállítás, amely a környezeti fenntarthatóságot támogató, a visegrádi országok tudásán és szakértelmén alapuló innovációkat hivatott bemutatni.

A kiállításon az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Európai Unió Duna Régió Stratégiájának magyarországi képviselete is külön standdal készül!

Kérjük, tekintsék meg standunkat és a Duna Stratégia standját, ahol izgalmas vízügyi installációkkal és naprakész információkkal várjuk Önöket!

Expo_2021_Planet

 Bővebb információ: https://planetbudapest.hu/expo

3. A Te Bolygód - Közönségprogramok a fenntarthatóságról

Ennek a programrésznek a keretében az ismeretterjesztő élményközpont olyan megoldásokat mutat be, melyek során a résztvevők átélhetnek egy lehetséges jövőt, megtapasztalhatják, felfedezhetik, hogy milyen lesz a holnap lakása, iskolája, városa, vagy éppen azt, hogy milyen fenntartható forrásból származó élelmiszereket fogyasztunk majd.

Kozonsegprog021_Planet.png

Bővebb információ:  https://planetbudapest.hu/kozonseg

4. A Jövő Hősei - Ifjúsági élményprogram a fenntarthatóságról

Célkitűzése az, hogy a fiatal korosztály figyelmét is felhívja a fenntartható életmód fontosságára.

Ifjusagi_prog-k_2021_PlanetBővebb információ: https://planetbudapest.hu/ifjusagi

Az Expo és a Közönségprogramok a nagyközönség számára szabadon látogathatók, ám a Világtalálkozó területére kizárólag azon vendégek léphetnek be, akik meghívót kaptak, előzetesen regisztráltak, és visszaigazoló e-mailt kaptak a regisztrációjuk jóváhagyásáról.


Kérjük, Önök is látogassanak el a Hungexpo területére november 29. és december 5. között, hogy részesei lehessenek a jobbnál jobb programoknak, a vízügy területén is megismerhessék a fenntarthatóságot, valamint hogy ezáltal is támogassák a programot és annak mottóját: Alakítsuk együtt a jövőnket!

Forrás, képek forrása és bővebb információ: Planet Budapest 2021

További forrás: Planet 2021 e-mailes tájékoztatói

Készítette: Szabó Katalin, nemzetközi referens, Országos Vízügyi Főigazgatóság

Utolsó módosítás: 2021. augusztus 19., csütörtök 15:45, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat