Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Országos rendezvénysorozat A Táj Nemzetközi Napja alkalmából

Tartalomfelelős: Tahy Ágnes, kiemelt műszaki referens

2019. október 15., kedd 10:08

Országos rendezvénysorozat A Táj Nemzetközi Napja alkalmából

 

Az Európa Tanács felismerve a gazdag európai táji örökség jelentőségét, hosszú előkészítő munka után 2000. október 20-án nyitotta meg aláírásra a közeljövőben globálissá váló Európai Táj Egyezményt. A megnyitás napját, október 20-át, 2017-től A Táj Nemzetközi Napjaként ünnepelhetjük Európa-szerte.

Az idei évben az Európa Tanács felhívására a „Táj és víz” téma, és az irántuk érzett felelősség köré szerveződnek a nemzetközi figyelemfelhívó programok, amelyhez a vízügyi ágazat is csatlakozott területi rendezvényivel:

Az esztergomi Duna Múzeum új állandó kiállítása, a VÍZEUM, mely a víz és az ember kapcsolatát eddig soha nem látott módon mutatja be, október 11-én nyílt meg. A Táj Nemzetközi Napján, október 20-án a múzeum nyílt napot tart; a VÍZEUM kiállítás, a múzeum Látványtára és Galériája ingyenesen lesz látogatható. taj

A győri Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) november 13-án lakossági fórum keretében ismerteti a „Felső-dunai mellékág-rendszerek árvízvédelme és vízpótlása I. ütem” című projektjét Kisbodakon 16.30 órai kezdettel. A székesfehérvári székhelyű Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (KDTVIZIG) 2019. október 16-án velencei-tavi sétahajózással egybekötött élménytúrára invitál a Velencei-tavi partfal komplex fenntartható rehabilitációja című futó projekthez kapcsolódóan. (http://www.kdtvizig.hu/hu/kdtvizig-aktualis/taj_napja). Az Észak-magyarországi és Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉMVIZIG és TIVIZIG) Tiszalökre várja az érdeklődőket a vízlépcső és hajózsilip rekonstrukciójának bemutatására, illetve a duzzasztás alföldi tájra gyakorolt vízpótló hatásának bemutatására.(http://www.evizig.hu/Hirdetmenyek/2019//TajNN/TajNemzetkoziNapja.asp)

Az országos rendezvények listája a http://termeszetvedelem.hu/index.php?pg=news_46_2174 címen tekinthető meg.

Utolsó módosítás: 2019. október 15., kedd 10:15, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat